Fc Peltirummun tarina alkoi vuonna 2003, kun futiksesta innostuneet nuoret miehet päättivät siirtyä puulaakisarjasta virallisiin sarjaotteluihin. Labamba niminen puulaakijoukkue vaihtoi nimen FC Peltirummuksi ja kaikki oli valmista 5. divisioonaan. Joukkueen nimi tuli pääsponsori levyliike Peltirummun mukaan.

Nyt 20 vuotta myöhemmin miehet ovat palanneet sinne, mistä kaikki alkoi eli puulaakifutikseen. Miehet pelaavat Kouvolan erotuomarikerhon järjestämässä harrastefutissarjassa nimellä Rumpu. Joukkue on pelannut 5 ottelua ja voittanut kaikki – Vamos Rumpu! Joukkueessa pelaa entisiä rumpulaisia niin Peltirummun alkuajoilta kuin viimeisimmiltä pelivuosiltakin.

Miesten ensimmäinen virallinen kausi pelattiin vuonna 2004 ja viimeinen 2019. 5. divisioonasta noustiin pikkuhiljaa 3. divisioonaan ja siellä joukkue pelasi vuodesta 2013 alkaen. Vuonna 2015 Rumpu saavutti parhaan sijoituksensa kolmosessa ollen toinen. Miesten joukkueen toiminta loppui vuonna 2019, kun seuranjohto koki, että pelaajia oli vaikea saada riittävästi rinkiin.

Innostuneisuus, hyvä mieli ja yhteisöllisyys leimasivat toimintaa koko miesten joukkueen olemassaolon ajan. Miesten joukkueen tähtihetkiä voisivat olla:

Rummun miehistä on edennyt pisimmälle urallaan Samuel Lindeman. Samuel pelaa tällä hetkellä Veikkausliigaa VPS:ssa. Hän pelasi A-juniori-ikäisenä Rummussa vuonna 2015 yhteistyösopimuksen turvin. Linde oli nuorena poikana erittäin iso vahvistus Rummulle ja Veikkausliigapelit eivät ole yllätys.

Esa Åkerblom tuli Rumpuun ensimmäisen kauden jälkeen ja toimi seurassa vuoteen 2019 asti. Esa toimi seurassa pelaajana, valmentajana, joukkueenjohtajana ja puheenjohtajana. Kokenut ja intohimoinen futisihminen vei seuraa eteenpäin suurella sydämellä.

Veljekset Jussi ja Petteri Mäkelä olivat miehissä pelaajina usealla kaudella. Heidän tyylikäs huumorintajunsa nosti joukkueen heikkoina hetkinä kuiville. Heidän tarinansa Rummussa jatkuu edelleen pienten tyttöjen valmentajina.

Vaikka miesten toiminta loppui vuonna 2019, sama henki ja intohimoinen toiminta jatkuu tyttöjoukkueiden muodossa. Rummun uudelleensyntyminen tyttöfutisseurana oli parasta mitä raihnaiselle miesfutisporukalle voi tapahtua. Seurassa on nyt osaavia, intohimoisia ja innokkaita ihmisiä jokaisella sektorilla. Rumpu -logon tarina jatkuu kauniimpana kuin koskaan.

P.S. Seuran logon on suunnitellut Saku Rikala (alkuperäinen ja pitkäikäinen rumpulainen) ja siihen inspiraatio on saatu italialaisseura AS Livornon logosta.

RUMPU ON SYDÄMEN ASIA!

Kirjoittanut
Petteri Mäkelä

Skip to content